Gebaseerd op Layar

VelsenView is gebaseerd op het Layar platform. De Layar Reality Browser is een 'mobile augmented reality' applicatie, beschikbaar voor gebruikers van de meeste smartphones, waaronder de iPhone en Android toestellen.

Augmented reality technologie stelt u in staat om digitale informatie te bekijken bovenop de werkelijkheid met behulp van camera's, GPS, kompas en versnellingsmeters. Met Layar geïnstalleerd op een moderne smartphone, kan iedereen gemakkelijk nieuwe informatie ontdekken door simpelweg rond te kijken door de camera van een telefoon. Layers gebaseerd op locatie helpen gebruikers om nabijgelegen bestemmingen, zoals cafes, winkels of historische locaties en monumenten te vinden.

Met meer dan 10 miljoen installaties van de Layar Reality Browser is Layar het grootste mobiele augmented reality platform. Layar is beschikbaar op de Iphone, Android, en verschillende types van Nokia en Blackberry.

Vind uw bestemming

Met VelsenView is het simpel om uw bestemming te vinden. Start Layar op, en ga naar de VelsenView layer. Houd de telefoon voor u om bovenop het beeld dat u door de camera ziet digitale informatie te tonen. Als u de camera van uw telefoon richt op een 'Point of Interest' in de buurt wordt meer informatie getoond aan de onderkant van het scherm.

Wilt u een toeristische bestemming bij het strand zoeken? Of juist dicht bij het centrum? Door naar 'Settings' te gaan kunnen de toeristische locaties gefilterd worden op ligging. Daarnaast kan gefilterd worden om het type bestemming zodat het geen probleem is om bijvoorbeeld een leuk restaurant te vinden.

Door te klikken op een punt op het scherm worden meer mogelijkheden geboden. U kunt gebruik maken van de ingebouwde navigatie mogelijkheden van uw telefoon en een routebeschrijving krijgen naar het gekozen punt, direct bellen of emailen of rechtstreeks naar een website gaan om meer informatie te krijgen.

thumbnail thumbnail thumbnail thumbnail thumbnail thumbnail thumbnail thumbnail

VelsenView maakt gebruik van Layar Vision

Layar Vision is een splinternieuwe toepassing binnen Layar die nu nog in ontwikkeling is. Met Layar Vision is het mogelijk om applicaties te maken die bestaande objecten herkennen en daar digitale toepassingen op te maken.

Zo is het bijvoorbeeld in de VelsenView app mogelijk om met de telefoon het bedrijfslogo te scannen van De IJmuidense Rondvaart Maatschappij waarna u de mogelijkheid heeft om rechtstreeks naar de online ticketshop te gaan om een kaartje te kopen.
Een andere mogelijkheid is het logo van Buitenplaats Beeckenstijn the scannen om de website te delen op Facebook en Twitter.

thumbnail thumbnail thumbnail thumbnail thumbnail thumbnail

web306